MENY
HEM OM OSS TJÄNSTER FÖRE/EFTER BEACH 2017 KONTAKT

TJÄNSTER

På Fitnessakademin arbetar bland annat personlig tränare, kostrådgivare, sjukgymnaster, styrketräningsinstruktörer, massageterapeuter, hälsocoacher och naprapater. Det innebär att vi erbjuder en mängd olika tjänster beroende på ditt behov, dina förutsättningar och mål.
Personlig träning
Kostrådgivning
Medicinsk rådgivning
Naprapati
Sjukgymnastik
Massage
Coachning
PT-Online

PERSONLIG TRÄNING

Står du still i din träning? Får du inte de resultat du önskar? Det brukar vara de vanligaste orsakerna till att man anlitar oss för personlig träning, men enligt oss finns det även många fler fördelar med att ta hjälp av en expert för att maximera sin träning. Att anlita en PT på Fitnessakademin är en investering du kommer ha med dig resten av ditt liv och din kropp kommer att tacka dig.

Fördelen med att köra personlig träning tillsammans med oss på Fitnessakademin är att inga andra har tillgång till gymmet. Du slipper konkurera med andra om maskiner/-vikter och vi kan ha maximal fokusering på dig och din träning.

När du tränar hos oss kan du känna dig trygg med att vi styr upplägget av träningen och sköter alla omkringliggande faktorer. Det enda vi kräver av dig är att du presterar maximalt utifrån din förmåga. Vilka vikter du ska använda, vilken som är nästa övning eller hur länge du ska vila och så vidare, överlåter du helt åt oss. När du vilar mellan varje set/-övning så förbereder vi nästa genom att plocka av och på vikter exempelvis.

Träningen blir på detta sätt väldigt enkel och okomplicerad. Du fokuserar all tankekraft på din träning vilket bidrar till att du snabbare får resultat, vilket i sin tur ökar motivationen och glädjen med träningen. Även dagar då motivationen kanske inte är på topp blir det därför lättare att ta sig an träningen, då du vet att det enda du behöver fokusera på är att göra ditt bästa, sedan kan du lita på att vi sköter resten.

Få saker är så motiverande som att svart på vitt kunna konstatera att man gjort framsteg genom att exempelvis blivit starkare, fått bättre kondition eller gått ner i vikt tack vare den träning man lagt ned. När du kör personlig träning med oss på Fitnessakademin kartlägger vi din utveckling. Vi skriver ned allt vi gör i en träningsjournal som du får skickad till dig via e-post.

Vi träningsjournalen under varje pass och för in de vikter/-repetioner/ som du använder, så att vi tillsammans kontinuerligt kan mäta dina framsteg. Det blir en form av träningsdagbok som du har tillgång till. Att anlita oss för att hjälpa dig med din träning är helt enkelt en investering du kommer ha med dig resten av ditt liv och din kropp kommer att tacka dig.


Fördelarna med att använda sig av våra PT-tjänster är att:

  • Du blir tränad utav några av av Sveriges mest anlitade PTs
  • Du blir garanterad resultat
  • Våra PTs är även licensierad styrketräningsinstruktör och licensierad kostrådgivare.
  • Du blir tränad helt ostört i ett privat fullutrustat gym
  • Du blir tränad av en PT som har stor erfarenhet av kondition och styrketräning genom flera års aktivt tävlande i kroppsbyggning/-fitness
  • Du blir tränad av en PT med mycket goda referenser och som alltid levererar resultat (se gärna under fliken referenser och före/-efter
  • Du kommer dessutom under samarbetet att få ny kunskap och ett hållbart förhållningssätt till träning som kommer att gynna dig även i framtiden.

Under fliken PT-Online kan du läsa mer om de nätbaserade tjänster som möjliggör att du kan använda vår PT-tjänst oavsett var du bor.

KOSTRÅDGIVNING

Att äta rätt i dagens samhälle är inte alltid det lättaste. Krångliga innehållsförteckningar, produkter med snygg layout som marknadsförs som nyttiga men som i själva verket är sprängfyllda med socker, ständigt denna exponering av nya dieter och experter som påstår både det ena och det andra - gör att missuppfattningarna är enorma och människor blir väldigt osäkra på hur de egentligen ska äta. Man tror sig äta rätt, men uppnår aldrig långvariga och bestående resultat. Det är dessutom vanligt att man testar olika quick-fix i form av konstiga dieter som visserligen till en början gör att man går ned i vikt, men som inte är hållbara och hälsosamma i det långa loppet. Dessutom fungerar dessa kortsiktiga satsningar sällan i vardagslivet med jobb/familj/intressen.

När du anlitar oss på Fitnessakademin erhåller du ett personligt kostschema som tas fram utifrån din kropp, dina behov och förutsättningar. Kostschemat är väldigt strukturerat och tydligt, så att du enkelt kan planera dina måltider. Du får äta alla näringsämnen (protein, fett och kolhydrat) och det finns inga förbud. Vårt mål är att du ska kunna äta vanlig mat som fungerar i ditt liv. Dock kommer du att få tydliga riktlinjer över vilka bestämda mängder du ska äta av de olika näringsämnena baserat på hur mycket du väger, hur gammal du är och vad du har som målvikt/-fettprocentsmål.

Inget kostschema är det andra likt, och allt skräddarsys efter just dig och ditt energibehov, dina uppsatta mål och förutsättningar. Det blir inte enklare, godare, personligare eller proffsigare än detta - framförallt så kommer det knappt att kännas som att du går på diet eftersom du äter vanlig mat utan några förbud.

Under sidan Före/efter kan du se tidigare klienter som blivit hjälpta genom Fitnessakademins kostrådgivning.

MEDICINSK RÅDGIVNING

Är du i behov av medicinsk rådgivning inom hälsa så finns det möjlighet att vända sig till vår läkare med dina frågor. Observera dock att vid sjukdom skall du kontakta din vårdcentral och/eller husläkare.

NAPRAPATI

Naprapati är manuell behandlingsform för bättre funktion och rörlighet i hela kroppen
Naprapaten behandlar både muskler och leder för att nå en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn, där ortopedisk medicin kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens uppbyggnad och funktion, är själva kärnan i naprapatin. En naprapat arbetar främst med händerna och har flera manuella behandlingsformer att tillgå. Oftast kombineras ledinriktade behandlingstekniker, som manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling, som massage och stretching. Vid behov används även olika typer av elbehandlingar, som t ex ultraljud och TENS. För att nå ett varaktigt resultat följs behandlingen vanligen upp med individuella träningsprogram och råd om arbetsställningar. Vid sidan om beredskap för akuta vårdinsatser ryms även en rad förebyggande och rehabiliterande åtgärder inom ramen för denna breda manuella behandlingsform.

Vilka besvär behandlar en naprapat?
En naprapat förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. När samspelet mellan muskler, leder och nervsystem inte fungerar optimalt uppstår smärta. Exempel på smärttillstånd, som med gott resultat behandlas av naprapater, är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge samt skulder-, axel-, ländryggs-, ischias-, knä-, hälsene- och käkledsbesvär. Naprapatens professionella omhändertagande, baserat på helhetssyn och en brett upplagd behandling, ger en effektiv smärtlindring för patienten. Därigenom möjliggörs en snabbare återgång till arbetslivet efter sjukskrivning, vilket i sin tur gör naprapati intressant även ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Först ta bort smärtan. Sedan se till att den inte kommer tillbaka.
Behandlingen syftar primärt till att minska smärtan och återställa kroppens naturliga förmåga till rörlighet. Därefter läggs vikt vid att analysera och åtgärda bakomliggande orsaker som till exempel muskulär obalans eller brister i arbetsmiljön. Det senare görs med individuellt anpassade träningsprogram, råd om arbetsställningar och i vissa fall utförs även arbetsplatsanalyser. Sammantaget gör detta naprapatin till ett mycket effektivt behandlingssystem där man först minskar smärtan, sedan återställer funktionen och slutligen ser till att förebygga framtida besvär.

Välkommen att boka behandling hos oss!

SJUKGYMNASTIK

För att förhindra återfall och förebygga framtida skador är det väldigt viktigt att kroppen har full rörlighet och full styrka. De flesta människor får någon gång under livet ont i ryggen, nacken eller axlarna. All slags smärta påverkar humöret och ibland kan det göra så ont att man inte klarar av sina vanliga arbetsuppgifter. Smärta är en signal på att något i kroppen inte är som det ska.

Många av de som söker hjälp på Fitnessakademin har ont i nacken, axlarna eller ryggen men även bäckenledssmärta, fotledsmärta och huvudvärk är vanliga kontaktorsaker. Orsakerna till smärtan kan vara olika. Om man till exempel har ett ensidigt arbete och motionerar för lite kan musklerna stelna till. Utsätter man sedan kroppen för en hög belastning kanske den inte klarar av påfrestningen. Då kan man få sträckningar i muskler eller skador på leder och ledband. Smärtan kan också bero på olika slags skador, till exempel idrottsskador, fall eller slag.

Träning/fysisk rehabilitering i olika former är alltid grunden men den kan se ut på olika sätt beroende på vilken skada man har. Vi ser till att lägga upp ett träning/rehabprogram med övningar som passar de besvär man har. Övningarna kan man göra hemma eller hos oss på Fitnessakademin beroende på hur uttalade besvär man har. Träning är viktigt både för att förebygga återfall och för att resultatet av den behandling man får hos Naprapaten ska finnas kvar under en längre tid.

Hos oss på Fitnessakademin kan man behandlas med till exempel muskeltöjning, mjukdelsbehandling, kyla, värme, ultraljudsbehandling eller transkutan elektrisk nervstimulering, så kallad tens. Man kan även bli behandlad med metoder som mobilisering och manipulation för kroppens leder. Allt styrs av vilken diagnos som ställs samt vilken nivå av idrott/arbete patienten ska tillbaka till.

Allt startar dock med en idrottsmedicinsk undersökning där problemområdet/-skadan noggrant undersöks för att försöka ställa en preliminär arbetsdiagnos.

MASSAGE

Är du trött, stel eller bara överbelastad i din muskulatur kan en massage hjälpa dig att bryta detta och få dig på banan igen. Du kommer få hjälp av en certifierad massör med flera års erfarenhet som vet hur man såväl löser upp den hårdaste muskelknutan till att ge den skönaste avslappningsmassagen för den stressade individen. Vi erbjuder klassisk massage, idrottsmassage, bindvävsmassage och avslappningsmassage

COACHNING

Coachning finns inom alla branscher och fler och fler privatpersoner/-företag inser vikten av att ha såväl strategiska som personliga coacher. Inom träningsvärlden är det relativt nytt men vi har arbetat med detta i över 10 år med mycket god framgång. Att ha ett team att bolla sina träningsidéer med, få feedback på sin träning av eller bara någon att prata ut med under perioder då det känns omotiverande är något alla har nytta av. Ofta ser man själv inte vilka framsteg man gör då det är lätt att bli ”hemmablind”. Då kan man behöva stöd och peppning.

På Fitnessakademin kan du få möjlighet att få coachning utifrån dina önskemål. Du kanske behöver stöd/rådgivning av vår hälsocoach? Eller du kanske ska komma i form inför en fitnesstävling och behöver hjälp av vår styrketräningsexpert? Behoven är individuella och vi har kompetent personal som kan möta dig och dina frågor på bästa sätt.

PT-ONLINE

Du kanske bor i en annan del av Sverige, eller till och med utomlands? Inga problem! Det är fullt möjligt att anlita oss online och tillgodogöra dig våra tjänster. När du anlitar oss online så sker all kommunikation via e-post och du får en kontaktperson från Fitnessakademin som ansvarar för dig. Du har därmed möjlighet att ta del av de tjänster vi erbjuder trots att du befinner dig på annan ort.

Du har genom denna tjänst möjlighet att köpa: träningsscheman, kostscheman, online-coachning och online-support oavsett vart du bor. Vill du veta mer om de tjänster vi erbjuder online är du varmt välkommen att Kontakta oss för ytterligare info.

Kolla gärna in våra onlineklienter under referenser här på hemsidan. Vi har haft klienter från Norge, Finland, Danmark, Grekland, Tysklad och till och med Svalbard.